Ретро мебели

retro-mebeli

Ретро мебелите имат способността да ни заслепят със своята уникална красота и да направят дома ни по-уютен и комфортен. Те ни впечатляват със своята функционалност и възможността им да се впишат във Вашия интериор, давайки силен акцент на стила му. Друго предимство на ретро мебелите е, че са подходящи както за изискана среда, така и за по-непретенциозно обзавеждане. При нас ще откриете голямо разнообразие от ретро мебели, изработени от висококачествени материали.

Ретро мебелите ни връщат към един по-уютен, красив и някак си приказен свят, криещ комфорта на една едновременно непретенциозна, но и изпълнена с вкус и индивидуалност среда.Характерна и отличителна черта на повечето ретро мебелие тяхната функционалност, особено щом се отнася до подредбата във вашия дом. Често срещаната при тях препратка към познатите ни от сцени на стари филми аналогия с магазини, пекарни и други, не е случайна. Това са все често използвани помещения, в които всичко е нужно да бъде както лесно достъпно, така и стриктно организирано. Поради тази причина са и множеството красиви малки чекмеджета, шкафове, витрини и полици по тези мебели. За всяко домакинство и всяка от нас, най-трудната задача при подредбата на един дом е да намерим точното място на всяка една вещ. Ретро мебелите ни дават тази възможност като ни позволяват да прикрием множеството посуда, а едновременно с това да оставим на показ малките красиви вещи, които радват окото на всеки ценител. Умело подберете достатъчно голям и удобен на вас скрин за всекидневната, където да складирате всичко, използвано при по-специални случаи. Поставете в кухнята си малък остров с кокетни плетени кошници на рафтовете под плота му, където да държите дълготрайни зеленчуци. Ретро полиците, красиви и не особено скъп детайл можете да използвате във всеки кът, където си мечтаете да поставите усмивки от старите ленти в красиви ретро рамки.

Ретро мебели
5 (100%) 2 votes

Ретро стилът е един от търсените варианти за мебелите, защото се свързва с уют и сигурност. Ретро кухнята е за по-романтичен тип хора, които обичат да отправят поглед към миналото, защото го свързват с приятен спомен от детството или просто им навява усещане за спокойствие и сигурност.

Обикновено кухните в ретро стил са колоритни и привличащи погледите, тъй като използват един неутрален или земен цвят и един по-ярък и забележим. Фаворити за ретро кухнята са и пастелните тонове, като ментово зеленото се ползва с висок приоритет. Често ретро кухнята е издържана в снежно бяло и декорирана с цветни акценти в жълто или тюркоазено. За да омекотят влиянието на миналото върху декора на стаята, някои избират комбинацията между ретро стил и модерно обзавеждане.

Ретро кухня – за или против

Хората, които харесват ретро елементите, подкрепят тезата за кухня в такъв стил, защото я намират за по-уютна от тази със скандинавски или минималистичен декор именно заради дребните детайли. Освен това ретро кухнята излъчва настроение, тъй като е издържана в свежи цветове. Третата причина, поради която ретро кухнята не е отживелица, е, че тя е също толкова функционална, колкото останалите, тъй като не й пречи да ползва модерна техника.

Ако харесвате винтидж стила и обичате да обзавеждате дома си с мебели и аксесоари, напомнящи за миналото, мебелите на Аквазар са точно за вас!

Забравете стреса и напрежението в съвременния живот и обърнете поглед назад към изминалите времена с винтидж спалня.

Друг елемент, който недвусмислено изплува в съзнанието ни при споменаване за ретро мебели са ОГЛЕДАЛАТА – големи, малки, квадратни, овални – с една дума – всякакви, стига да присъстват. Горещо препоръчваме големите стенни огледала, които освен много красиви и практични, са и едно много добро решение за стаи, в които желаете да създадете илюзия за простор или „безкрай“. Да – точно безкрай – поставяйки стенно огледало с по-големи размери на едната стена във всекидневната си примерно, визуално я правите да изглежда по-голяма, като отражението й заблуждава за фактическия край на помещението. Ретро огледалата можете да подберете изцяло по свой вкус, като разнообразието от рамки, форми, размери и орнаменти ще даде възможност на въображението ви да препуска на воля.

« 1 на 2 »

Има още няма снимки в тази галерия

TOP