Какво трябва да знаете за проектирането на мебели? - 2 част

Какво трябва да знаете за проектирането на мебели? – 2 част

Имате нестандартни идеи за Вашите мебели, но се колебаете дали да ги реализирате? Нуждаете се от професионалист, на когото можете да се доверите? 

Ние от мебели по поръчка Аквазар имаме дългогодишен опит в интериорния дизайн и изработката на мебели по поръчка. В предната част на статията Ви запознахме с основните неща, които трябва да направите преди да потърсите помощта на дизайнер. А днес ще продължим темата и ще Ви представим основните етапи в проектирането на мебели. 

Проучване

Процесът на проектиране на мебели започва с проучване. Първата стъпка е дизайнерът да се запознае със заданието, да опознае дома на клиента с всичките му предимства, недостатъци и особености. От значение е и за коя стая ще бъдат проектирани мебелите. 

Клиентът може да е предоставил чертежи, скици или снимки на интериори и обзавеждане, които отговарят на неговите нужди. Дизайнерът ще ги използва за вдъхновение или да открие класически и съвременни мебели, които да бъдат основата на неговия проект. 

След това интериорният дизайнер започва да гради концепцията на мебелите. Неговата задача е да обмисли всяка подробност – от визията, материалите и цветовете до крайната цена. 

Разбира се, всичко е строго специфично и зависи от зададения стил на мебелите по поръчка и желанията на клиента.

Създаване на концепция

Когато дизайнерът оформи своята идея, следва да създаде концепцията. Това е началната точка, върху която ще изгради всичко останало. 

Някои професионалисти предпочитат първо да запишат идеята си с големи подробности, а след това да скицират на лист всяка отделна мебел, преди да ги обединят в интериорния дизайн. Докато други предпочитат веднага да отварят програмата за 3Д проектиране и в реално време да съчетаят отделните елементи. 

Тук няма правилен или грешен подход, но повечето дизайнери предпочитат да проектират мебелите първо на хартия ,за да могат да докажат, че това е тяхна оригинална идея. 

Какво трябва да знаете за проектирането на мебели? - 2 част

3Д проектиране

Това е най-важният етап от работата на професионалистите. След завършване на всички схеми, уточняване на размери, материали и цветове, следва да се изготви ЗД проект. 

3Д проект може да се направи както на отделна мебел, така и на интериора на дадено помещение – кухня, спалня, хол, всекидневна и други. 

Целта на 3Д проекта е да се види нагледно как ще изглеждат мебелите в детайли. Това помага и за индентифициране на проблемите, които не могат да се видят на хартия. 

По време на проектирането на мебелите, дизайнерът поддържа постоянна връзка с клиента за постигнатите резултати и визията. Прави промени по желание на клиента или при необходимост, ако открие дефект. 

След коригиране на недостатъците, създава нов подобрен 3Д проект. 

Представяне на 3Д проекта на клиента с ценова оферта

След всички уточнения и завършване на 3Д проекта, дизайнерът го представя на клиенти заедно с подробна ценова оферта. В нея са описани всички подробности от проекта – материали, текстури, цветове, декорации, детайли и други. 

На тази среща,дизайнерът отговаря подробно на всички въпроси и от клиента зависи дали ще приеме представената му оферта. С това ще завършим тази статия. Надяваме се да Ви е било интересно да научите малко повече за проектирането на мебели. Разгледайте нашите завършени проекти и се свържете с нашия екип на телефон: 0896 07 15 08.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *